Load Memory RAM CPU 3xx

Questions about Siemens & Analog Siemens hardware.
Software & hardware exchanger
Post Reply
Dfcz
Posts: 691
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Load Memory RAM CPU 3xx

Post by Dfcz » Mon Feb 16, 2015 9:49 am

Good day, everyone.
I have the CPU 313-1AD03-0AB0 (with "large" flash-stick). The stick is broken.I is not power on CPU.
Attention to the question: how do I "pull out" blocks of programm from Load Memory RAM?

Добрый-добрый день всем-всем!
Наступила беда!
На старом-старом прессе сломалась старая флешка в старом проце. Проц 6es7313-1AD03-0AB0 (с "большой" флешкой). В памяти проца блоки должны быть, так как я его не включал.
Люди добрые, помогите, кто могите!!!! Как мне "вытащить" блоки программы из проца из Load Memory RAM?????
Будь проклят тот день, когда я сел за баранку этого пылесоса!!!

Ramomkosta
Posts: 32
Joined: Thu Nov 27, 2014 8:52 pm

Re: Load Memory RAM CPU 3xx

Post by Ramomkosta » Tue May 19, 2015 10:49 pm

Not possible.
PLC lost the load memory every time after you turn off.If the power is off, the load memory its empty now.
Is better you buy a new memory stick.
If you have a backup, you can make Download and the blocks will work again.

:wink:

Dfcz
Posts: 691
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Re: Load Memory RAM CPU 3xx

Post by Dfcz » Wed May 20, 2015 6:18 am

Лан. Надо спрашивать проще. Есть проц. см. выше . Батарея сдохла. Питание на проц не подавали. Как считать EPROM, что находится в этом проце?
Кто не знает как, просьба не писать.

Ок. Must have to ask easier. There is CPU - see above . The battery is dead. Power to CPU had not ON. How to read EPROM that is in this CPU?
Anyone knows how, please do not write.

Ramomkosta
Posts: 32
Joined: Thu Nov 27, 2014 8:52 pm

Re: Load Memory RAM CPU 3xx

Post by Ramomkosta » Mon Aug 31, 2015 9:25 pm

Dfcz wrote:Лан. Надо спрашивать проще. Есть проц. см. выше . Батарея сдохла. Питание на проц не подавали. Как считать EPROM, что находится в этом проце?
Кто не знает как, просьба не писать.

Ок. Must have to ask easier. There is CPU - see above . The battery is dead. Power to CPU had not ON. How to read EPROM that is in this CPU?
Anyone knows how, please do not write.

Friend until now, I'm the only one who's trying to help you.
If you do not know how to express what you want, it'll be hard to understand you.
(h)

Well, for you to read the blocks of mamória Card, you need a player of this card only works with a "Simatic Prommer" or a Siemens computer "Simatic PG".

To read the PLC blocks, you need a programming software, in your case, Simatic Manager.Fazendo communication with the PLC via MPI or PROFIBUS DP.
We are already in version 5.5 SR4.

Dfcz
Posts: 691
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Re: Load Memory RAM CPU 3xx

Post by Dfcz » Tue Sep 01, 2015 8:46 am

Косточка, читай внимательнее. Речь идет об EPROM.
Я же писал, кто не в теме проходим мимо.

Read carefully. I'm talking about EPROM.
I wrote, who knows passes by.

Post Reply