[?]: start learning the 800xA

другие контроллеры
Post Reply
winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

[?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Dec 27, 2013 1:41 pm

Hello,

With being very new to the ABB stuff, I would like to start learning the 800xA. I've downloaded several of the training documents online - thanks, but would like to know if the simulator is part of the ABB 800xA software package or is this a seperate part.

Also what is the difference between softcontroller managment and a simulator.

Bascially I would like to build projects and test for my learning.


Thanks for any insight on this.

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Fri Dec 27, 2013 6:15 pm

800xA includes a wide range of software packages intended for a different needs.
Minimum installation base: CLS License Service + 800xA Base.
But depend on controller vendor, industry, other specific needs it can vary in a wide range.
Specify at least the PLC vendor/model and industry you work for - I'll try to select an optimal installation package for your training needs.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Dec 27, 2013 6:55 pm

Hello Linkinx64,

We have the 800xA version 5.0 SP2. The controllers are the AC 800M and S800 I/O.

We deal more with PID's then turning things on\off.

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sun Dec 29, 2013 9:00 pm

Then start automated installation for predefined node type "SoftController Single Node Eng System".
After complete install get study T300 and T301 training courses (find links on forum).
These courses are assume the classroom is equipped with AC 800M hardware, however you can use SoftController software instead.
To download project to the SoftController you must configure Control Builder M project and settings as below:
1. Tools -> Setup -> Station -> Application Download: HWSimulationAllowed=true
2. Create a new project based on "AC 800M" template.
3. Right-click Controller->Properties and select "Simulate Hardware" checkbox.

PidLoop block you can find in the ControlBasicLib. If you prefer to write code based on control modules - see PidCC in the ControlStandardLib.

Good luck

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sun Dec 29, 2013 11:22 pm

Linkinx64,

Thanks - this was the guidence I was looking for. Can you clairify what I need for the software. This part I don't have and need to get and install.

I only have XP Pro 32bit and one machine. Will this work?

Thanks again for your help on this.

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Mon Dec 30, 2013 6:13 am

You need MS Office 2007, MS .NET Framework 3.5, IIS, VB6 Pro, Adobe Reader and some more prerequisites to be installed before you start 800xA setup.
Check "3rd_Party_SW" folder on 800xA DVD. If you choose an automated installation all necessary prerequisites will be requested. Some of them you can install from automated installation window.

------- Minimum required--------
1. ABB Central Licensing System (Client + Server)
2. 800xA Base (+ all updates)
3. SFC Viewer
4. OPC Server for AC 800M
5. AC800M Connect
6. Control Builder M Professional
7. Base Software for SoftControl
-------------------------------------
------ also recommended --------
8. Engineering Studio // let you work in BDM and Function Designer
9. Process Graphics 2 // software to build operator displays
10. 800xA Instructions // documentation pack
-------------------------------------

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Dec 30, 2013 1:29 pm

I should be able to download all the nessecary software from this link - viewtopic.php?f=43&t=15855 including the bypass licence? Correct.

For what I want, can the minimum be ran on a signal XP 32bit machine.

THanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Mon Dec 30, 2013 1:55 pm

No. That links is to 800xA SV5.1- it can't run in Windows XP environment.
And the software such as MS Office never included in 800xA installation packages.
But MS Office is not mandatory unless you are planning to work in BDM or DataDirect.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Dec 30, 2013 3:23 pm

What software version do I require to run this on a XP 32 bit machine.

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Mon Dec 30, 2013 5:36 pm

At first - run "autorun.exe" from SV5.0 DVD and follow instructions.
Then come back here if you will having a problem.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Dec 30, 2013 8:44 pm

Thanks - 800xa 5.0 SP2 and a 32 bit XP Machine. I'll let you know how it goes.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Wed Jan 01, 2014 4:55 am

Linkinx64,

Is there a document to install 5.0 using one XP Machine. I ran the auto install but it askes for several options whcih I don't know what to check off.

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Wed Jan 01, 2014 12:36 pm

3 options available in the "Automated Installation" menue: 1. Install system installer 2. System Setup Tools 3. Run Automated Installation.
Do 1 then 3, but before prepare "Windows XP" installtion disc - it will be requested at Windows configuration stage.

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Wed Jan 01, 2014 1:43 pm

...And this webtalk may be helpful: http://www.filefactory.com/file/452vuf9 ... taller.mp4

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Wed Jan 01, 2014 11:09 pm

Hello,
Ran into couple of problems which I'm sure that you'll be able to help me out with.

Please let me know if what I have done so far is correct? My goal is a signal node that has eng and oper work station, with the softcontroller for learning.

1) started with System Planner
2) The next page is the Licence which I don't have?? is this the part I need to install the bypass licence to select it? For this I just pressed Next.
3) I selected the third option "Plan a Single Engineering Node". Or is this wrong - also needed to select the Aspect Server
4) AC 800M Connectivity - only, nothing else.
5) Selected Device Management Profibus and Hart - PlUS - Device Management Foundation Fieldbus.
6) Nothing for Batch, Information or Asset options.
7) Standard Engineering Tools
8) Nothing for Domain - Only checked "use a workgroup"
9) Multisystem Integration - greyed out.
10) Then is says in a box -> The following system PCs will be set up:
1 SingleEngNode
11) Then it creates a graphical view with only one Single Eng Node.

This is the System Planner output
Spoiler
Show
Nodename: SingleEngNode1
Nodetype: SingleEngNode
ThisSystemConnectsToSystems 0
SystemsConnectToThisSystem 0
NetworkArea 1
Adapter1 172.xxx.xxx.xxx
ServiceAccount 800xAService
UsePreInstalledComputers True
SystemName MySystem
SystemDescription ABB Test System
ChangePassword False
WorkgroupName WORKGROUP
SingleEngineeringNodeSystem True
ClientServerNetworkAreaNumberRange 1
ControlNetworkAreaNumberRange 20
ServerDataPath C:\OperateITData
SystemDataPath C:\OperateITData
WorkPlaceDataPath C:\OperateITData\Temp
SecurePassword true
Software packages in this node
Spoiler
Show
(Listed in installation order)
ABB Central Licensing System Server & Client
ABB 800xA Base
ABB 800xA Base SP2
ABB Central Licensing System Extension
ABB SoftPoint Server
ABB Inform IT - Application Scheduler
ABB Inform IT - DataDirect
ABB OPC Server for AC 800M
ABB AC 800M Connect
ABB Control Builder M Professional
ABB PC, Network and Software Monitoring Server
Customized MSSQL 2000 Desktop Engine
ABB Engineering Studio
ABB Engineering Studio SP2
ABB FDT Shared Components
ABB FDT Base Container
ABB Fieldbus Builder Profibus-HART with OPC Server
ABB Profibus Device Integration Library
ABB Basic Profibus DTM Builder
ABB Basic HART DTM Builder
ABB HART Device Integration Library
ABB S800 IO DTM
ABB DTM S900-DP
ABB FF OPC Server
ABB Diagnostics Collection Tool
ABB 800xA Instructions - AS and Engineering clients
SFC Viewer
SFC Viewer SP2
ABB Device Library Wizard - Client
ABB Device Library Wizard - Server
System Checker Tool
THEN I RUN THE "RUN AUTOMATED INSTALLATION"
and select the system plan I just created. it gives me all types of errors;

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Thu Jan 02, 2014 7:12 am

I can't see a thousand miles away what kind of errors are there. Attach a screenshots or describe it details.
And I don't understand why you not listen...
Linkinx64 wrote:Do 1 then 3, but before prepare "Windows XP" installtion disc - it will be requested at Windows configuration stage.
...and work on your own by running a program which purpose you don't completely know.
You now planned a node without SoftController but with lots of crap that will never use.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Thu Jan 02, 2014 5:48 pm

Hello,

Thanks for the help on this - I'm really confused on what I want and what is doable! Basically I'm looking to install a single node on a XP that will allow me to do programming, build template etc. This would include the engineering and operator space. This would be my machine to following course T315 with etc.

With that this is what I have done so far;
1) Install - System Installer (which is what I think you're taking about for being 1)
2) Run the System Planner. This is the only way I know of create the NetSet.Xml file that is requried for Config Windows.
3) Run Config Windows
4) Run Config Services.
5) Nothing for Config Windows Firewall.
6) Then start - Run Automated Installation (which is what I think you're talking about for being 3)
7) It asks me to - Select 800xA Installation Media Path
8) I select C:\Program Files \ ABB Industrial IT
9) At this point it creates a error box with the following -> ABB Software Distribution Structure was not matched from the media. Please make sure that parent directory to distribution structure is selected.
10) Under this main heading, it says the following -> Missing sub-folders under: C:\Program Files\ABB Industrial IT.
11) the example of the folder is -> 3rd_Party_SW_Adobe

I can't figure out how to paste this image into this topic

Thanks agains

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Thu Jan 02, 2014 7:32 pm

winnipeg_1 wrote:7) It asks me to - Select 800xA Installation Media Path
8) I select C:\Program Files \ ABB Industrial IT
9) At this point it creates a error box with the following -> ABB Software Distribution Structure was not matched from the media. Please make sure that parent directory to distribution structure is selected.
Installer asked for the 800xA source media. You need specify path to the 800xA DVD or where you store installation files.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Thu Jan 02, 2014 8:09 pm

Thanks - fixed that one.

But now it asks me to select AC 800M Aspect Server. The other choices are 800xA Core system or Select Setup Package manually.

What option do I select?

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Thu Jan 02, 2014 8:31 pm

IT ASKS YOU FOR THE NODE TYPE! SELECT "SOFTCONTROLLER SINGEL NODE ENG SYSTEM" FROM DROPDOWN

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Jan 03, 2014 12:22 am

Hello,

Making progress - but stops at installing Microsoft Hotpatches. It wants to install kb913522 and when I go to install it, the installation tells me -> Service Pack Version is newer then the update you are applying. No need to install this update.

But I can't move forward without updateing this?

Thanks

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Jan 03, 2014 1:00 am

Hello,

KB913522 is a patch from SP2. My XP is at SP3 that incorporates this patch.

As stated above it knows that I have a newer version but the installation does not let me move forward.

Thjanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Fri Jan 03, 2014 4:53 am

winnipeg_1 wrote:KB913522 is a patch from SP2. My XP is at SP3 that incorporates this patch.

As stated above it knows that I have a newer version but the installation does not let me move forward.
Cancel installation (quit system installer) and find <node_name>.cct file in the C:\ABB Setup Package\800EngNodeSC (where <node_name> - given computer name).
Open this file in the Windows Notepad, find the string "HOTFIX_2 = KB913522" and remove it.
Save the file, then in "Start Menu->ABB Industrial IT 800xA->System->System Installer" select "Resume Install & Setup..." and proceed with 800xA setup workflow.

While you cancel system installation check the Internet Explorer version. 800xA 5.0 SP2 supports IE v6 and v7. If you have newer version - roll it back to 7th.
The Internet Explorer versoion does not affect on installation but it can cause some bugs in the 800xA Plant Explorer in future.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Jan 03, 2014 2:45 pm

Hello,

Not sure what's happening, but now Xp is doing weird things. I tried to use the search function and it tells me that files are missing. Then I tried to open couple things in windows and it tells me that I don't have the rights? Also IE doesn't work - but I re-read your post and see to make sure IE is at 7. My is at 8.

Anyways I'm going to get XP working again, and give it another shot.

Thanks

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Fri Jan 03, 2014 3:33 pm

Hello,

Can 5.0 run on a Windows XP Virtual Machine? If so, is their a document which will tell me the minimum hardware requirements of the machine -> ram, hardware size etc.

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Fri Jan 03, 2014 6:12 pm

These requirements has been showned on one of the setup pages.
For the single node systems without history logs/asset monitoring/etc a hardware RAM ≥ 1.5Gb and CPU ≥ 2GHz is enough.
If you are running it on virtual machine: RAM ≥ 2Gb (host machine).
Free disk space: ~ 18Gb.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 04, 2014 4:48 am

Hello,

On the start of Run Automated Installation, I get the following error;
ShellWizard.exe - Application Error

The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application.
I'm running VMWare with XPpro 32 bit.

Thanks again

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sat Jan 04, 2014 8:02 am

MS .NET Framework 3.5 runtime either not installed or damaged.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 04, 2014 3:56 pm

THanks - fixed the problem - installation moving forward and should have it installed today.

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Mon Jan 06, 2014 8:44 am

I could upload a virtual machine with 800xA 5.1 system preinstalled, but I think as an ABB employee you must learn how to install and configure 800xA system, not just perform PID loops engineering. Try and practice!

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Jan 06, 2014 1:00 pm

Hello,

Agree, hands on is the only way to learn. Had a busy weekend, so I never finished my installation but things look good so far. Hopefully I'll get it done this week.

Thanks again for your help, I'll keep you posted.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Tue Jan 07, 2014 3:58 am

Hello,

I'm on the configuration screen and have ran into a problem. For the AFWConfigure Progress I get the following errors;

Error - Create System requires membership in Industrial IT Admin group
Error - RNRP Initialilation Failed.
Error - Create System: Unspecified Error

AFWConfigure Finished with error


THanks for help on this

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Tue Jan 07, 2014 10:00 am

Exit system installer, restart PC and try create a new system using "Configuration Wizard".

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Tue Jan 07, 2014 2:09 pm

hello,

When I start the wizard it asks me to select -> Aspect Server or Aspect Server and Conectivity Server. Then it stops on the next screen as it asks for "Requried Membership in Industrual IT Admin Group"

Another thing which I notice - is that SQLService is running and not completely setup.

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Tue Jan 07, 2014 2:26 pm

winnipeg_1 wrote:When I start the wizard it asks me to select -> Aspect Server or Aspect Server and Conectivity Server. Then it stops on the next screen as it asks for "Requried Membership in Industrual IT Admin Group"
I think it is very clear: add current user to the "IndustrialITAdmin" user group. You can do this using Administrative Tools\Computer Management snap-in (see Windows Control Panel)
winnipeg_1 wrote:Another thing which I notice - is that SQLService is running and not completely setup
Shouldn't affect on the system creation at all.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Wed Jan 08, 2014 1:43 pm

Hello

A big thanks to Linkinx64 for helping me set this up. I finally have installed 5.0 on my XP with VMWare XP and things seem - "haven't started any projects yet" to start .

I dO see err0rs in tHe 0perat0r w0rk stati0n

- SG_S0ftP0int Netw0rk, In0pertive, Service in 0perati0n.

- 800ENGN0DESC, N0de Status, Bad quality data recevied fr te alarm experssin

- 800ENGN0DESC, C0mputer Pr0blem, Bad quality data recevied fr te alarm experssin


And last wHat is requried t0 use tHe S0ftC0ntr0ller f0r testing \ learning.

Again THanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sat Jan 11, 2014 9:18 am

What you mentioned are alarms.
You need to launch "SoftController" from Start menue and start it. Then from the OPC Server control panel (also in the Start menue) connect to the 127.0.0.1:2 (must see an yellow smile opposite the address, e.g. :) 127.0.0.1:2).
Then you can create a project in the Control Builder. But before creating a project load the follow system extensions into your system: "ABB SFC Viewer", "ABB AC 800M Connect".
Once you create a project a control network will be created automatically (see "control structure" in the plant explorer).
Under the "control network" object find "OPC Data Source Definition" aspect. Configure it to work with the current node.
I think I already wrote how to configure CB project for the SoftController (check in my prev. posts).
When you're done - click "download and go online" in Control Builder.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 11, 2014 2:37 pm

Hello,

Couple of things which I can't locate

1) CB project for the SoftController (check in my prev. posts).
I looked and can't find this post.
2) must see an yellow smile opposite the address, e.g. 127.0.0.1:2.
The OPC says it's "running" - but I don't see a yellow smile and their is nothing in the Connected Controller box.
3) Load the following system extensions into your system: "ABB SFC Viewer", "ABB AC 800M Connect".
I can't figure out how to load these extensions - can you advise me and how to locate these.

Thanks

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 11, 2014 3:25 pm

Hello,

After trying couple of things - I was able to get the OPC working with the yellow smile.
And I also found the post on setting up the CB for the SoftController.

But I haven't figured out how to load the extensions and also when I try to download the controller with CB, it's asking for a user ID which I don't no what area to set this up.

THanks for your time

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sat Jan 11, 2014 4:25 pm

winnipeg_1 wrote:I haven't figured out how to load the extensions
System extensions can be loaded from a Coniguration Wizard. Go "System Administration -> Your_System_Name->System Extension Load" - there you'll see...
winnipeg_1 wrote: it's asking for a user ID which I don't no what area to set this up
In the Control Builder main menue go "Tools->Setup->Station->Application Download". Make sure ReauthenticateDl=false.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 11, 2014 5:49 pm

Hello,

I only have AC800M Classic, AC800M SB2 Libraies and Fieldbus Builder in the left side window.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 11, 2014 7:20 pm

Hello again

I went to download the controller and it tells me the following;

Control Builder
It is not possible to go to online mode no Connection

In the AFW Service, I see that OPCDA_Connector is not green but a :!:

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sat Jan 11, 2014 8:34 pm

Hello

If you are able to open the project in the Control Builder the AC 800M Connect system extension has to be loaded already
winnipeg_1 wrote:It is not possible to go to online mode no Connection
Check the system identity. The controller IP address in the Control Builder project must matching to the SoftController address (127.0.0.1:2).

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sat Jan 11, 2014 10:10 pm

Hello,

That sure changed things. I now see in BC under Controllers -> Controller_1 (127.0.0.1:2) with a check mark.

Is thier someplace or something I can do to verify that it's all setup?


Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sun Jan 12, 2014 8:29 am

So, did you got success with download to the softcontroller?
If you did - start now with the T300 and T301 training courses. The chapters related to the creation of the system you can skip - the system is now created and running.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Sun Jan 12, 2014 3:15 pm

Hello,

Looked around - were do I find T300 and T301?

Thanks

Linkinx64
Posts: 894
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:00 am
Location: Russia

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by Linkinx64 » Sun Jan 12, 2014 7:42 pm

winnipeg_1 wrote:Looked around - were do I find T300 and T301?
viewtopic.php?f=3&t=12981#p56024

You may be need to be registered at 4shared to download the files.

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Jan 13, 2014 2:28 pm

Hello,

Have logged into 4Share - but I can't get the files?

winnipeg_1
Posts: 44
Joined: Tue Dec 24, 2013 1:23 pm

Re: [?]: start learning the 800xA

Post by winnipeg_1 » Mon Jan 13, 2014 2:38 pm

Hello,

Got them

Thanks for everything - couldn't have done it without your help!

Post Reply