[?]: change a motor rotation two times per Second ?

привода и частотники
Post Reply
siavashhn
Posts: 22
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:13 am
Location: Iran

[?]: change a motor rotation two times per Second ?

Post by siavashhn » Sun Feb 01, 2009 12:44 pm

Hi,
In my recent Project, I've to select a "module" to be enable to change a motor rotation two times per Second.

It's like this:
There is this injection head which should move between two limits in a linear path.
In fact we have a linear guide and this head is moving align to the guide, and attached to a timing belt that should be rotated via a ?-HP motor. so this motor should change rotation direction to change heads movement to right or left?!?!?!
Question is here:
is an AC Drice fine for changing the rotation of a motor 2times in a sec?
how big this inverter should be comparing to this ?-HP motor??
three times bigger?

Anycomments or idea would be highly appreciated.

gremlin
Posts: 159
Joined: Fri Aug 10, 2007 10:02 pm
Location: Europe

Post by gremlin » Sun Feb 01, 2009 5:53 pm

use a servo motor ! :)

siavashhn
Posts: 22
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:13 am
Location: Iran

Post by siavashhn » Mon Feb 02, 2009 12:18 pm

Positioning is not very important for me to use a servo. The same thing happens inside the servo. just servo soes ahave an internal position feedback.
what advantages does a servo have over an Inverter else positioning capability??

Dfcz
Posts: 682
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Post by Dfcz » Tue Feb 03, 2009 12:39 pm

You may use the motor with brake.

siavashhn
Posts: 22
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:13 am
Location: Iran

Post by siavashhn » Mon Feb 09, 2009 2:37 pm

It wount work. :!:
I have to go fwd AND come back a 1.5miter path in just one sec, I.E. I have to travel 1.5m in 0.5 second (Including all start, ramp-up,ramp-down and stop)

I think this servo is a better IDea! but how big it should be??

Dfcz
Posts: 682
Joined: Tue Dec 26, 2006 5:21 am
Location: Russia

Post by Dfcz » Wed Feb 11, 2009 11:53 am

You may use the step motor.

care4u
Posts: 17
Joined: Fri Aug 24, 2007 6:41 pm
Location: Qatar

Post by care4u » Wed Feb 11, 2009 2:27 pm

What about Motor with a CAM and Spring Loaded Return in Other End.

siavashhn
Posts: 22
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:13 am
Location: Iran

Re: [?]: change a motor rotation two times per Second ?

Post by siavashhn » Sun Apr 25, 2010 3:54 pm

Hi
To finish the case i came here to say:
we have used a Servo motor for this project. working very fine.

Post Reply