Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Панели оператора PP/OP/TP/TD/MP.
Программные пакеты ProTool/WinCC flexible, SCADA система WinCC
Post Reply
sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Thu Feb 09, 2017 2:26 pm

Hello everybody!!
I have to migrate a project from WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional,can i migrate all tags?
Thank you all!!!

CoMod
Site Admin
Posts: 3543
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by CoMod » Thu Feb 09, 2017 3:15 pm

TIA Portal or Classic ?

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Thu Feb 09, 2017 3:56 pm

TIA Portal V13....
Thx...

CoMod
Site Admin
Posts: 3543
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by CoMod » Thu Feb 09, 2017 4:35 pm


sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Fri Feb 10, 2017 11:07 am

thx,but i didn't find enything in FAQ SIEMENS...please help me...

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Fri Feb 10, 2017 11:09 am

and if you have some documentations about that in russian please send me,i know russian language...thx

CoMod
Site Admin
Posts: 3543
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by CoMod » Fri Feb 10, 2017 11:50 am

Подробнее опиши задачу.
В общем случае миграцию можно сделать вручную:
- добавить в проект комп с ВыньСиСи Проф
- копипастить объекты с экранов или сами экраны ВыньСиСи Адв или Панелей в ВыньСиСи Проф

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Fri Feb 10, 2017 1:44 pm

hmmm...it's take a long time i have 2000 tags...if i copy paste!!!
But the graphic designe need modifications?

CoMod
Site Admin
Posts: 3543
Joined: Thu Feb 16, 2006 3:25 pm
Location: Russia
Contact:

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by CoMod » Fri Feb 10, 2017 1:56 pm

Ты попробуй :
- выбираешь в дереве папку экранов (или отдельные экраны)Advanced, копируешь в буфер и вставляешь в дереве в экраны Проф (при этом тэги тоже автоматически копируются)
- выбираешь в дереве папку тэгов , копируешь в буфер и вставляешь в дереве в тэги Проф
- выбираешь в дереве папку ....
..........
- проверить свойства тэгов - они должны указывать на новое соединение с Проф, при необходимости можно выделить все тэги и поменять им свойство Соединение

это и называется Тотальная Интеграция

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Fri Feb 10, 2017 2:05 pm

I have a project with 7 PLC ,2 servers and 1 client,an itallian company proced the project, but when start the project in wincc they apear to live without finishing nothing,i'm in a very unusual position,beaucouse i have to do redundancy on servers,i first make project in wincc advenced,after that the beneficiar came and say that he need redundancy...ok i buy wincc proffesional 2048 tg and wincc redundancy 2048 tg ,now i have to migrate from advanced in proffesional...
Installed sofwares:
1.TIA Portal V13
2.WinCC Prof V13

For that reason i need and some license for wincc Server,client and logging....thx a lot

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Fri Feb 10, 2017 2:08 pm

ok...:)
This is manualy work...:)
if thare is not another solution,what can i do...
Thank you very much CoMod,you are a great man.

cmos
Posts: 23
Joined: Thu May 21, 2009 4:52 pm
Location: Europe

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by cmos » Sat Feb 11, 2017 12:17 pm

I'm very sorry but the migration must done manually. The only help is to export tags from WINCC ADV, modify in excel with the necessary cells and import the modification file to WINCC PRO. Another help is a tool from SIEMENS that export all the graphics to a folder, so after you can put them to PRO.
https://support.industry.siemens.com/cs ... /109562021 (sdown)

sergiu_md85
Posts: 32
Joined: Tue Oct 20, 2015 5:38 pm

Re: Migrate From WinCC RT Advanced to WinCC RT Proffesional

Post by sergiu_md85 » Sun Feb 12, 2017 9:35 am

thank you ma friend,hope i can do this rapidly i'm contercounter...

Post Reply