How can Kepware connect Siemens S7-1500

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
happy01234
Posts: 2
Joined: Tue Feb 23, 2016 11:28 am

How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by happy01234 » Tue Feb 23, 2016 11:40 am

I have used Kepware KEPServer v4.5 to connect to Siemens S7-300/400 for Opc.
but i can't find the Siemens S7-1500 option;
How can Kepware connect Siemens S7-1500? (oo)

hmohamed
Posts: 142
Joined: Sun Oct 18, 2009 8:19 am

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by hmohamed » Tue Feb 23, 2016 5:19 pm

search the web you will find a video on youtube website describing how to do this

happy01234
Posts: 2
Joined: Tue Feb 23, 2016 11:28 am

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by happy01234 » Wed Feb 24, 2016 7:21 am

i cann't find the video,could you give me the URL


liquidevil
Posts: 4
Joined: Fri Mar 28, 2014 2:11 pm

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by liquidevil » Thu Apr 28, 2016 5:38 am

Hello!

I have found a solution and I will post it here if someone is interested.
Tested with KEPServer V4.500.465.0

1. Add "Siemens TCP/IP Ethernet" channel
2. Add a device and choose S7-300 as model
3. Open "Device Properties" > "S7 Comm. Parameters"
4. Choose Link Type "OP"
5. Here comes the problem; for the communication to work with S7-1x00 we have to set Rack = 0 and CPU Slot = 1. Unfortunately a limitation in KEPServer doesn't allow to input a number lower than 2 for CPU Slot. Just set Rack = 0 and CPU Slot = 2.
6. Close KEPServer and browse to your project file *.opf (usually under C:\Program Files (x86)\KEPServerEx\Projects)
7. Open the *.opf file with a HEX-editor. I use https://hexed.it/
8. Search for "00 02 57 4D 57 4D" and change the 02 to 01 and save the file
9. Open the edited *.opf-file in KEPServer. In "Device Properties" > "S7 Comm. Parameters" you should now see CPU Slot = 1
10. Now it works!

Remember that if you by mistake change CPU Slot you have to do all the steps from the beginning.

mailmat
Posts: 6
Joined: Tue Jul 03, 2012 12:38 pm

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by mailmat » Mon Jun 20, 2016 2:02 pm

(fback)

auto_keygen
Posts: 10
Joined: Sun Dec 14, 2014 3:06 pm

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by auto_keygen » Wed Jun 29, 2016 3:29 pm

happy01234 wrote:I have used Kepware KEPServer v4.5 to connect to Siemens S7-300/400 for Opc.
but i can't find the Siemens S7-1500 option;
How can Kepware connect Siemens S7-1500? (oo)
can you send me the download address link of kepware4.5 ,i searched the interner but only found kepware which is above version 5.0,thank you

gonline
Posts: 1
Joined: Thu Jul 21, 2016 8:56 am

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by gonline » Thu Jul 21, 2016 9:00 am

You can setup an OPC Server towards S7-1500 using dataFEED OPC Server Siemens by Softing.
Configuration is very simple in 3 clicks.

ioannistsi
Posts: 18
Joined: Fri May 13, 2016 10:55 am

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by ioannistsi » Wed Sep 21, 2016 4:41 am

Does this server connects with S7-1200 also?

hmohamed
Posts: 142
Joined: Sun Oct 18, 2009 8:19 am

Re: How can Kepware connect Siemens S7-1500

Post by hmohamed » Mon Sep 26, 2016 7:23 am

ioannistsi wrote:Does this server connects with S7-1200 also?
yes it can

Post Reply