[HELP] Connecting CP-341 as master [MODBUS RTU]

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
chasalomon
Posts: 4
Joined: Thu Sep 09, 2010 11:43 pm

[HELP] Connecting CP-341 as master [MODBUS RTU]

Post by chasalomon » Thu Oct 10, 2013 1:46 pm

Hi everyone,

I have S7-400 PLC and needs to communicate with the "Quick Panel Control (GE)". This comunication is MODBUS-RTU 4-wire, I'll use a CP-341 as a master and a slave PLC GE. I do not know how to configure the CP-341 as Master. Could someone help me?

Thanks in advance.

dsekulic
Posts: 184
Joined: Sun Feb 12, 2006 5:47 pm
Location: Europe

Re: [HELP] Connecting CP-341 as master [MODBUS RTU]

Post by dsekulic » Thu Oct 10, 2013 6:18 pm

Hi,
You need to install Loadable driver CP PtP Modbus Master (https://support.automation.siemens.com/ ... reeLang=en). Also You need Modbus master hardware dongle 6ES7870-1AA01-0YA0 which is plugged in rear part of CP341.
regards

chasalomon
Posts: 4
Joined: Thu Sep 09, 2010 11:43 pm

Re: [HELP] Connecting CP-341 as master [MODBUS RTU]

Post by chasalomon » Thu Oct 10, 2013 9:16 pm

Thank you for information, (pgood) my problem was I don't have the dongle!!!



(nuser)

Post Reply