[?]: Sinumerik 840DI using PLC Inputs.

SIMATIC S7-200/300/400, Step7, PCS7, CFC, SFC, PDM, PLCSIM,
SCL, Graph, SPS-VISU S5/S7, IBHsoftec, LOGO ...
Post Reply
CanGuy
Posts: 1
Joined: Wed Apr 14, 2010 1:17 pm

[?]: Sinumerik 840DI using PLC Inputs.

Post by CanGuy » Wed Apr 14, 2010 8:04 pm

Hi everybody,
I have to install remote "cycle start" and "cycle stop" for a Sinumerik 840DI, using PLC Inputs.
With the help of Siemens manuals, I found the keyboard keys are mapped to Input Bytes 0 to 7. In my case cycle stop = I2.0 and I2.1 for cycle start. Those bits change to on and off when pressing corresponding button.
My idea was to add new input in plc program to start and stop cycle.
I'm surprise to see that input I2.1 is not used in the plc program. :(

Someone have an idea to start a cycle from the PLC ?

Thanks for help,

Guy

flopez
Posts: 97
Joined: Sat Feb 25, 2006 11:33 pm
Location: Europe

Re: Sinumerik 840DI

Post by flopez » Thu Apr 15, 2010 8:25 pm

Stay here a few examples, will see the DB21, now I am unable to do the tests.
Image Image Image
flopez

onlyiuse
Posts: 4
Joined: Thu Jul 17, 2008 4:59 am
Location: China

Re: [?]: Sinumerik 840DI using PLC Inputs.

Post by onlyiuse » Sun May 16, 2010 1:47 pm

in 840di,system use fc9 process mcp.
in fc9, don't direct use i or q address,use pointer.
so you can't find cycle start or cycle stop address.
you can wirte a prograrm to control db21

Post Reply